Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
2010 iespējas Jaunajā gadā!
Publicēts 22. decembrī, 2009.
Lai arī ekonomiskās prognozes ir ļoti dažādas un vairums no tām negatīvas attiecībā uz mūsu visu dzīves līmeņa paaugstināšanos, tuvojas Jaunais gads, ko tik un tā uzsāksim ar jaunām cerībām, jauniem sapņiem, mērķiem un apņēmību. Tas ir cilvēka dabā un, iespējams, tieši tādēļ cilvēce joprojām pastāv un ne vien pastāv, bet arī nemitīgi attīstās.

Ko biznesam varētu nest nākamais Baltā Tīģera gads? Jā, varam saskatīt arī ko pozitīvu. Nākamā gada lielais notikums – vēlēšanas noteikti ietekmēs visas sfēras, ikvienu cilvēku, to skaitā uzņēmējus. Priekšvēlēšanu laiks bieži vien tiek uzskatīts par politiski nestabilu, taču tajā pašā laikā tas ir laiks, kad valdība cenšas izpatikt potenciālajiem vēlētajiem. Tas ir laiks, kad uzņēmēji, esot aktīvi un vienoti var situāciju izmantot sava labā.

Pēdējā laikā arvien vairāk tiek runāts par to, ka uzņemējdarbības atbalsts ir vienīgā iespēja Latvijai, kā iziet no krīzes. Lielai sabiedrības daļai tas bija skaidrs jau sen, tomēr pozitīvi, ka pēdēja laikā ir manāmi arī valstiski lēmumi šajā virzienā. Tiek veidotas programmas uzņemējdarbības uzsākšanai, mazināts birokrātijas slogs. Joprojām ir lietas, kā piemēram, nodokļu politika, kas sniedz pretēju ietekmi, tomēr uzņēmumu arvien aktīvākais spiediens un vēlēšanu tuvums varētu virzīt lēmumus uzņemējdarbībai vēlamā gultnē.

Varbūt ir lieki cerēt, ka nākamais gads nāks ar pilnu somu trekno speķa pīrādziņu, tomēr tās noteikti būs jaunas iespējas ikvienam, kas gatavs strādāt, radoši domāt un būt neatlaidīgam savu ieceru realizācijā. 

Arī BIZNESS.LV kolektīvs vēl saviem lasītajiem būt to vidū, kas veidos nākotnes uzņēmējdarbības vidi Latvijā un pasaulē. Strādāsim! 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: