Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Ar ko tad īsti jārēķinās?
Publicēts 8. septembrī, 2008.
Aizvien vairāk sāk ironizēt par premjera rūpju grumbās saraukto pieri un valdības spēju risināt ekonomiskās situācijas pasliktināšanos Latvijā. Un laikam iemesls tam ir vienkāršs – sabiedrībai ir apnicis klausīties solījumos un pamācībās, bet gribas beidzot redzēt reālus darbus, kurus, šķiet, šī valdība vairs nespēj paveikt.

Kādēļ nav vērojami reāli darbi un to pozitīvie cēloņi, visticamāk, nebūs lemts uzzināt, jo pagaidām nav pat manāms, ka jau tuvākajā laikā mēs varam sagaidīt vismaz aptuvenu, bet toties reālu prognozi par to, kas Latviju sagaida tuvākā gada laikā, nemaz nerunājot par tuvāko trīs gadu termiņu. Interesanti, ka atsevišķi eksperti norāda uz nedaudz savādāku tendenci pasaulē, nekā stāsta mums šeit Latvijā – vismaz atsevišķās Eiropas valstīs nemaz tāds ekonomikas atdzišanas apjoms, kādu vērojam Latvijā, nav pamanīta – tur viss notiek – grūtāk, bet notiek. Kamēr Latvijā viss aizvien straujāk iet uz leju un vismaz pagaidām nav redzams, ka šī situācija varētu sākt mainīties. Un diemžēl valsts sektors nepierāda finanšu ministra izteikto vēlmi patiešām taupīt. Pagaidām vairāk redzam kārtējos tēriņus visdažādākajos valsts sektoros – sākot ar prezidenta rezidenci un beidzot ar finanšu ministra uzgaidāmo telpu.

Viens ir skaidrs pilnīgi noteikti – grūtības Latvijā būs vēl lielākas, bet vai paralēli būs arī plāns un reāli darbi, lai šīs grūtības pārvarētu kopīgiem spēkiem – tātad visiem, nevis tikai uz sabiedrības pleciem. Šis jautājums pagaidām paliek neatbildēts.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: