Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Bērziņi, Krūmiņi, Alksnīši...
Publicēts 25. jūlijā, 2008.
Nupat Latvijā radusies jauna problēma – izrādās, mums ir pārāk daudz saimniecību ar vienādiem nosaukumiem, kas, pēc visa spriežot, nopietni traucē savstarpējā konkurencē, jo klientam vai sadarbības partnerim var rasties neskaidrība ar kuru no simta Bērziņu saimniecībām viņam īsti ir jāsadarbojas.

Tad no nākamgad ir iecerēta liela zemnieku un zvejnieku saimniecību reforma, kuras laikā no pašreizējām 124 zemnieku saimniecībām Bērziņi paliks tikai viena ar šādu nosaukumu, bet pārējās 123 domās, kādā vārdā turpmāk sevi dēvēt. Varbūt var atrisināt vienkārši un pielikt numerāciju, bet varbūt atrast kādu citu – asprātīgāku ideju. Katrā gadījumā daudziem zemniekiem un zvejniekiem nu nāksies ne tikai domāt, bet arī vērt vaļā maciņu, lai apmaksātu ar savas saimniecības nosaukuma maiņu saistītos izdevumus. Un interesanti – kuram tieši traucē tas, ka Latvijā ir šādas saimniecības ar vienādiem nosaukumiem? Un kādas būs nākamās aktivitātes – vienādu nosaukumu māju pārsaukšana? Vienāda nosaukuma ielu pārdēvēšana, lai britu tūristiem nesajūk pilsētas? Šķiet, šāda reforma vairāk ir nepieciešama ierēdņiem, nevis pašiem uzņēmējiem, jo – ja tiešām uzņēmējam Bērziņam traucētu normāli strādāt pārējās 123 saimniecības Bērziņi, visticamāk, viņš jau sen būtu nomainījis uzņēmuma nosaukumu pret Kārkliņiem. Tā, ka šī reforma tomēr nedaudz atgādina Rīgas domes nesaprotamo ideju par Basteja bulvāra pārdēvēšanu...

Komentāri (1)
berzins: Traucē jau nu gan! Pirmkārt jāņem vērā, ka tagad daudzām zs pilnā nosaukumā var būt gan pagasta nosaukums un pat rajons, kas tās atšķir UR, bet ne ikdienas lietošanā. Otrkārt pats esmu saskāries, ka tikai pateicoties potenciālo igauņu klientu attapībai meklētājā ierakstīt Farm Berzini viņi atrada mūsu mājas lapas angļu valodas lapu un kļuva par reāliem klientiem, jo, kā viņi teica - Berzinu pie Jums ir ļooti daudz. Trešķārt nav mazsvarīgs arī SIA un vienkāršas ZS mantiskās atbildības līmenis, kas tomēr ZS gadījumā savā ziņā ir tādā viduslaiku līmenī. Bet tas, protams, ir katra paša izvēles ziņā. Starpcitu - šo rakstu atradu tieši meklējot mūsu stpazīstamību inetā.
02/10/2008 14:46
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: