Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Būs labi!
Publicēts 30. decembrī, 2008.
Par nožēlu daudziem lielākā daļa ekonomikas un finanšu ekspertu nākamo gadu gan Latvijā, gan arī pasaulē prognozē ne visai rožainu un veiksmīgu. Vairāk tiek runāts par grūtībām, smagumu un pietiekami lieliem izaicinājumiem. Taču vienlaikus daudzi ekonomikas dižgari ir arī mācījuši, ka tieši grūtos laikos ir iespēja izrauties un kļūt stiprākam nākotnē.

Protams, tas ir iespējams gadījumā, ja pietiek finanšu attīstības nodrošināšanai. Taču vienlaikus līdz ar tā saucamajiem treknajiem gadiem mēs esam aizmirsuši, ka biznesa attīstība ne vienmēr balstās tikai uz finanšu resursiem. Bieži vien konkrēts uzņēmums spēj veiksmīgi attīstīties un pat krietni izrauties priekšā konkurentiem, pateicoties darbinieku centībai un izdomai. Un izdoma šajā gadījumā ir spēja domāt radoši un aizraujoši. Taču, lai darbinieki spētu domāt un rīkoties radoši, viņus ir attiecīgi jāmotivē – un te nu bieži uzņēmējam atliek izvēle – motivēt darbiniekus ar naudu, kuras grūtos laikos ir krietni mazāk nekā ierasts, vai arī ar citiem līdzekļiem – attieksmi, ieinteresēšanu un drošību par rītdienu. Varbūt nedaudz naivi tas izklausās, tomēr tieši drošība par rītdienu ir viens no svarīgākajiem faktoriem radošu un aizrautīgu cilvēku motivēšanai, jo cilvēks ir gatavs paciest noteikta termiņa grūtības, esot pārliecībai, ka nākotnē viņa pūles atmaksāsies un viņš saņems atbilstošu atalgojumu par paveikto.
Tādēļ Bizness.lv redakcija patiešām cer, ka uzņēmēji šajos grūtajos laikos spēs saglabāt ticību rītdienai un šo ticību sniegs arī savai komandai, lai visi kopā ne tikai vārdos, bet arī darbos pārciestu finanšu un ekonomikas krīzi un kopīgiem spēkiem atjaunotu ekonomisko aktivitāti un kopējo labklājību!
Veiksmi, izturību un cerību piepildījumu Jaunajā gadā!

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: