Arhīvs
Maijs, 2024
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Divreiz skatāmais objekts
Publicēts 25. jūnijā, 2008.
Pirms kāda laika publiskajā telpā parādījās jauna reklāma, kas visus autovadītājus rosina divreiz skatīties spogulī, lai patiešām pārliecinātos, vai ārkārtīgi strauji netuvojas kārtējais motociklists.Bet, skatoties šādas reklāmas, tomēr gribas pajautāt speciālistiem – kurš tad kuru īsti apdraud?

Diez vai atradīsies kāds autovadītājs, kurš vasaras mēnešos kaut reizi dienā nebūtu ceļu satiksmē sastapies arī ar motociklistiem. Šie satiksmes dalībnieki ir ātri, ar izdomu izgreznojuši savus braucamos, bet reizē gribas atgādināt – viņi ir pietiekami bīstami arī pārējiem satiksmes dalībniekiem. Un tad mazliet neizpratni rada jautājums – kādēļ ir jātērē līdzekļi par reklāmām, kurās tiek izcelta viena konkrēta satiksmes dalībnieku grupa, kurai, pēc reklāmas loģikas vadoties ir īpašs statuss. Mazliet dīvaini šķiet, ka motociklisti tiek demonstrēti kā neaizsargātākā satiksmes dalībnieku grupa, it sevišķi vērojot lielas daļas šo transportlīdzekļu vadītāju salīdzinoši pārgalvīgo un brīžiem nekaunīgo braukšanas stilu, kas drīzāk pretēji – apdraud pārējos satiksmes dalībniekus. Tas nenozīmē, ka motociklistus būtu jāignorē, tomēr negribētos, ka viņi ar šādām reklāmām tiek izcelti kā īpašāki, jo, lai gan ir dzirdētas runas, ka ar šīm reklāmām ir domāts arī par velosipēdistiem un mopēdistiem, kuri patiešām ir ļoti neaizsargāti uz Latvijas ceļiem, šīs nianses reklāmās nav sajūtamas, taču riteņbraucēju Latvijā ir ievērojami vairāk nekā motociklistu.

Komentāri (3)
Džerijs Šterns: Смотровая площадка у университета. Там байкеры собираются, как вы знаете.
Очередная тусовка. В одной стороне реальные такие дядьки бородатые, солидные. Харлеи стоЯт в рядок блестят хромом, все один к одному. Дядьки чинно спокойно стоят, что-то свое перетирают. Все так спокойно, благородно, солидно...

В другой стороне пацаны на спортах. Вжик-вжик, туда сюда, постоянно шастают, визжат, вилли и т.п., то в магазин отъедут, то приедут, как улей пчелиный короче.

Тут один из них к дядькам подлетает, стоппи, дым из под колес... И спрашивает:
- мужики! А чего вы с нами никогда не знакомитесь ?

Дядька спокойно так, сплевывая в сторону:
- а чего с вами знакомиться-то?.. ВЫ КАЖДЫЙ ГОД НОВЫЕ...
25/06/2008 11:37
Viesturs: Motociklists pats par sevi ir pašnāvnieks, un uzskatu, ka viņam pašam ir jānovērtē situācija, lai neapdraudētu sevi un citus satiksmes dalībniekus.
25/06/2008 14:38
NighttraiN: Ir tasniba Džerij, sportbaikerus jau īpaši neviens klubs negrib pieņemt.
Šeit štatos ir vel interesantaka situacija, uz sportbaikiem parvietojas parsvara tumšadaini brauceji, ir liels retums ieraudzīt uz čopera viņus, nezinu vai tā ir kada veida diskriminācija vai protests pret k/ko bet tā nu ir
25/06/2008 15:35
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: