Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Katrs sevi sargās pats
Publicēts 12. novembrī, 2008.
Aizvien interesantākas idejas nāk no valdības mājas gaiteņiem. Kā pēdējais „patīkamais” jaunums ir ziņa, ka darbu zaudēs 200 policistu. Jāsaka, ziņa ir patiešām patīkama, jo iekšlietu ministrs precizēja sākotnēji izskanējušo informāciju – pirms tam tika minēts, ka atlaidīs 500 policistus.

Un taisnība jau ministra kungam ir – atlaidīs no darba reālos 200 cilvēkus, bet pārējās likvidētās darba vietas būšot tās, kuras joprojām ir vakantas. Faktiski jāsaka – tautai ir iemesls gavilēt, jo tik sākotnējā šokējošā ziņa izrādījusies nedaudz neprecīza.
Un tomēr – ja tā loģiski padomā, tad tomēr rodas nepārprotama sajūta, ka ministrs Segliņš cenšas situāciju mīkstināt, jo arī vakanto štata vietu likvidēšana nu nekādi nedara godu ministram, kura pienākums ir rūpēties par sabiedrības drošību. Faktiski kļūst skaidrs, ka līdz ar reālo policistu atlaišanu policijā pietrūks kā minimums pustūkstotis cilvēku. Kā gan savādāk traktēt šos abus skaitļus, ņemot vērā, ka jau sen tiek runāts, ka policijai pietrūkst darbinieku. Un tas ir laikā, kad noziedzības līmenis pieaug un arī ierosinātās lietas joprojām stieg policijas gaiteņos gadiem. Nez kādēļ ministrs nerunā skaidru valodu par to, kas sagaida sabiedrības drošību pēc šā nožēlojamā lēmuma un arī skaidri nepasaka, kādēļ patiešām ir nepieciešams samazināt policistu skaitu laikā, kad joprojām visai miglains ir jautājums par politisko padomju lietderību un šo struktūru darboņu atalgojuma pamatotību. Nevienam taču nav noslēpums, ka šajās valsts uzņēmumu padomēs darbojas arī dažādi Segliņa kunga partijas biedri.
Iespējams, politiķi ikdienā jau sen nestaigā vēlās vakara stundās kājām pa tumšām ielām. Iespējams, viņu mājokļi atrodas aiz labi apsargātām sētām. Taču ko darīsim mēs – tauta tumšajās ielās? Acīmredzot izeja ir vienkārša – turpmāk sargāsim katrs sevi pats. Jo uz valsti, atvainojiet, valdošo koalīciju, laikam vairs nav vērts paļauties.. Jācer, ka pašiem nebūs drīz jātaisa operācijas vai jādzēš ugunsgrēki...

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: