Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Labu ceļavēju!
Publicēts 8. aprīlī, 2008.
Vakar valsts ar uzņēmējiem vienojās par sen nebijušu sadarbību - Ekonomikas ministrijas, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji parakstīja memorandu, kas paredz kopīgi izstrādāt grozījumus nodokļu sistēmā.

Tas ir būtisks solis uz priekšu uzņēmēju un valsts sadarbībā, jo memorands paredz kopīgi meklēt un izstrādāt priekšlikumus nodokļu sistēmas uzlabošanā, lai veicinātu uzņēmējdarbības attīstību Latvijā. Pozitīvi šķiet tas, ka kopīgi pie nodokļu pilnveidošanas pie viena galda diskutēs gan valsts, gan uzņēmēji – tātad pastāv reāla iespēja, ka iespējamie grozījumi vai uzlabojumi nodokļu likumdošanā, kas varētu tapt līdz vasaras vidum, būs pieņemami gan valstij, kurai ir būtiski pēc iespējas lielāki nodokļu ieņēmumi, gan arī uzņēmējiem, kuri jau gadiem uzsver draudzīgākas nodokļu likumdošanas nepieciešamību. Jo ikvienam, šķiet, ir skaidrs, ka mūsdienu pasaulē visveiksmīgāk spēj konkurēt tie, kuriem ir pieejama ne tikai nauda, bet arī uzņēmējdarbības vide, kurā strādāt un pelnīt naudu gan sev, gan valstij kopumā.

Jācer, ka šī nebūs kārtējā valsts un uzņēmēju sadarbības grupa, kura sanāk reizi mēnesī un apmainās ar viedokļiem, no kuriem tikai atsevišķi priekšlikumi turpina savu ceļu līdz Saeimas vai valdības balsojumam. Cerēsim, ka priekšlikumi, kurus izstrādās speciālisti, patiešām būs konstruktīvi un veicinoši visai valsts tautsaimniecībai. It sevišķi laikā, kad Latvijā daudz tiek runāts par ekonomikas stabilizācijas nepieciešamību.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: