Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Lietussargu revolūcijas turpinājums
Publicēts 13. janvārī, 2009.
Dažādi tiek vērtēts šodien Doma laukumā sagaidāmais sabiedrības mītiņš, kura pamatdoma ir atkārtoti izteikt neapmierinātību ar esošās Saeimas un valdības darbu. Jāsaka atklāti – būtu naivi cerēt, ka prezidents Zatlers šoreiz paklausīs tautas aicinājumam un atlaidīs Saeimu.

Iemeslu tiešām ir daudz. Un viens no tiem ir fakts, ka valsts ekonomika ir diezgan bēdīgā situācijā, bet nopietni politiski satricinājumi patiešām var radīt vēl dziļākas problēmas. Taču vienlaikus pēdējie mēneši ir skaidri iezīmējuši, ka arī pašreizējā Saeima un koalīcija īsti nekontrolē procesus valstī, jo pārāk strauji valsts nonāca finanšu kraha priekšā un pārāk maz šī un arī iepriekšējā valdība spēja ko sakarīgu paveikt, lai valsts nenonāktu tur, kur tā atrodas šodien.

Un nav pat tik svarīgi, vai Doma laukumā protestēs 20 vai 30 vai 100 tūkstoši cilvēku. Svarīgi ir tas, ka joprojām politiķi uzskata tautu par pūli, kura viedokli nav jēgas ņemt vērā. Vismaz tādu attieksmi politiķi paši demonstrē. Taču šoreiz savu kritiku par politiķu attieksmi un rīcību atkal sāk izteikt ne tikai pozīcija, opozīcija, krievi vai latvieši. Šoreiz neapmierinātība, bet patiesībā diezgan liels aizvainojums jūtams pilnīgi visā sabiedrībā. Diemžēl to ir paveikuši paši pozīcijas politiķi un opozīcijai nemaz nevajadzēja īpaši pūlēties. Tādēļ vairāk nekā naivi tagad izklausās dažādu pozīcijas deputātu spriedelējumi, ka šodienas mītiņš ir opozīcijas politiķu mēģinājums iegūt popularitāti.

Un vienlaikus gribas cerēt, ka šī nebūs ikdienišķa tautas dusmu izgāšana par politiķiem. Jācer, ka šis ir sākums visas sabiedrības apziņas veidošanai, ka ar lielu atbildību ir jādodas uz vēlēšanām un jāizsaka savs viedoklis pārdomāti, tālredzīgi un izsvērti, nevis pēc dārgu, spilgtu un daudzsološu politisko reklāmu noskatīšanās. Jo vēlētāja lielākā atbildība ir tieši vēlēšanu dienā, bet akcijas un protesti ir seku konstatēšana, nevis cīņa ar cēloņiem.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: