Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Miglas laiks
Publicēts 9. februārī, 2009.
Cik interesants dabā ir laiks, kad gaisa temperatūra samazinās vai palielinās. Tad varam novērot šo interesanto un reizē bīstamo parādību – miglu. Taču atšķirībā no dabas ekonomikā diemžēl miglas laiks ir ievilcies nepieklājīgi ilgi un mēs joprojām nespējam saskatīt neko vairāk, kā izplūdušas kontūras rokas stiepiena attālumā.

Zinām taču, ka migla parasti vai nu “nogulstas” zemē, vai paceļas augšā. Un tad ir vai nu lietus, vai saulaina diena. Bet jebkurā gadījumā migla nepaliek pa vidu ilgstoši. Bet Latvijas ekonomikā miglas laiks, diemžēl, ir ieildzis jau vairāku mēnešu garumā. Un vairs pat negribas ne tikai ticēt, bet pat klausīties tā sauktajā kuģa kapteinī jeb premjerā, kurš visu laiku stāsta, ka viņš zina ceļu un zina, uz kurieni ir jāstūrē. Taču nez kādēļ liekas, ka mums pat mazāk draud uzskriešana klintīm miglas dēļ, bet vairāk draud tas, ka jau ilgstoši patiesībā stāvam uz vietas un necenšamies meklēt krastu, lai gan kuģī ir nopietna sūce. Var jau būt, ka kuģis arī kustas, tomēr īstas pārliecības par to nav un nav arī pārliecības, ka pārējā komanda bez kapteiņa vispār saprot, kur atrodamies un uz kurieni peldēsim.

Taču ja attālināmies no kuģiem un miglas, tad reālā situācija patiešām kļūst skarbāka ar katru dienu un tikai tādēļ, ka joprojām ir dzirdamas runas par atbalstu – bet jautājums – kurš šo atbalstu saņems? Visu laiku dzirdamas runas, ka jostas jāsavelk vēl ciešāk, bet jautājums – vai vilksim jostu, kamēr pārlauzīsim mugurkaulu? Un visu laiku ir dzirdamas runas, ka mums ir jāsaprot, bet atkal jautājums – kas mums īsti ir jāsaprot? Tas, ka valdība pamazām zaudē pa vienam ministram, ir nevis nelabvēlīgu apstākļu sakritība, bet gan likumsakarība. Jo ministru aiziešana nav vis saistīta ar opozīcijas rīcību (jo opozīcija, kā mēs zinām, nekādi nespēj nomest valdību). Runa vairāk ir par valdības rīcību – šis jautājums ir ne reizi vien cilāts. Tomēr arī pēdējie notikumi ap KNAB vadītāja izvēli atkal like šaubīties, par valdības rīcības loģiskumu – mēnešiem ilgi staipīts konkurss, izvēlēti divi kandidāti, bet pēkšņi atkal jau dzird runas, ka šiem abiem finālistiem laikam izredžu nav un nāks kāds trešais. Nu pasakiet – kā šādā situācijā var noticēt valdībai? Skumji, bet atkal sākas vecā dziesma. Bet mums tajā pašā laikā saka – saprotiet, jāsavelk jostas un jāpaciešas…


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: