Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Milzīgā neskaidrība
Publicēts 9. decembrī, 2008.
Lai arī pēdējo dienu lielākais “hīts” ir finanšu ministra Ata Slaktera intervija ārvalstu žurnālistiem par Latvijas finanšu situāciju, tomēr šoreiz atkal vairāk gribas pieskarties mazliet nopietnākam tematam – par valdības plāniem un attieksmi pret sabiedrību.

Un diemžēl atkal ir jāizsaka nožēlu par valdības komunikācijas spējām (vai varbūt vienkārši nevēlēšanos komunicēt..). Protams, ka runa ir par visdažādākajām interpretācijām saistībā ar valdības iecerētajiem plāniem makroekonomikas stabilizācijas plāna ietvaros. Joprojām nekādi netop skaidrs, par cik un kādu iemeslu dēļ tad beigu beigās mainīsies pievienotās vērtības nodoklis, vai un kā mainīsies neapliekamais minimums, cik daudz nāksies ekonomēt pašvaldībām un vai un par cik mainīsies iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Turklāt šie ir tikai daži no daudziem un vēl daudzākiem jautājumiem, uz kuriem beidzot gribētos dzirdētarī konkrētas valdības atbildes, nevis tikai tukšu operēšanu ar skaitļiem un aprēķiniem, kurus ir diezgan grūti saprast, jo tiem seko visai sarežģīta argumentācijas un pamatošanas ķēde.


Un tieši šāda neskaidrība aizvien vairāk like uzdot jautājumu – vai valdība vispār pati saprot, ko un kā dara? Nevar taču gandrīz katru dienu mainīt domas, plānus, idejas. Šādu svarīgu jautājumu pamatā ir jābūt konsekvencei un precīziem aprēķiniem. Vai tiešām premjers un pārējie ministri neko citu nedara, kā tikai diennaktīm rēķina, kalkulē un pamato? Jācer, ka tā tiešām arī notiek un gala rezultātā valsts un nodokļu maksātāji iegūs pozitīvu risinājumu, nevis kārtējo drudžaino mētāšanos ar dažādām idejām.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: