Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Otrā gadā ieejot
Publicēts 8. jūlijā, 2008.
Valdim Zatleram šodien nelieli svētki – aprit gads, kopš viņš oficiāli sāka pildīt Valsts prezidenta pienākumus. Faktiski šī diena pilnībā pārmainīja Zatleru ģimenes dzīvi, jo valsts pirmās ģimenes ikdiena ļoti minimāli tiek plānota pēc pašu vēlmēm. Un šķiet, pat bijusī prezidente netika tik ļoti kritizēta pirmā darbības gada laikā, kā to izjūt pašreizējais prezidents.

Ja atskatās uz Zatlera pirmo prezidentūras gadu, tas patiešām bijis gana saspringts un interesants – viņam nācās izšķirties par premjera amata kandidatūru brīdī, kad valstī pilnā sparā „rosījās” ekonomiskā krīze. Viņam vai ik dienas atgādināja par viņa „nepateicīgo pateicību lietu”. Domājams, nepatīkamas pārdomas Zatleram izraisīja arī publiskotā informācija par viņa kandidatūras izvēles veidu, laiku un galvenais – vietu – par ko atkal daļai sabiedrības bija labs iemesls pasmīkņāt. Protams, prezidentam ir bijušas arī dažādas kļūdas un rīcības, ko sabiedrība nav pieņēmusi.

Un tomēr aizvien vairāk šķiet, ka šis prezidents pamazām sāk iekarot tautas uzticību, līdzīgi kā iepriekšējā prezidente. Turklāt redzams, ka sabiedrība arī sāk aizmirst pirmo Zatlera prezidentūras mēnešu tendenci – salīdzināt viņu ar Vairu Vīķi-Freibergu. Tas īsti nebija pareizi, turklāt tad tomēr būtu jāatceras arī Vīķes-Freibergas pirmos prezidentūras mēnešus. Un tad abi prezidenti izlīdzinās.

Vēlam prezidentam Zatleram veiksmīgu otro prezidentūras gadu un cerēsim, ka viņa politiskais svars Latvijā pieaugs līdz ar cieņu sabiedrības acīs.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: