Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Padod šķēres!
Publicēts 8. decembrī, 2008.
Lai arī diezgan strauji tuvojas lielās Ziemassvētku un jaungada brīvdienas, tomēr šķiet, daudziem šogad svētku noskaņu pabojās situācija valsts ekonomikā, ko nu jau sākam katrs izjust aizvien vairāk. Jāsaka, “patīkamu” dāvanu sagādājis atkal premjers, kurš uzdevis izvērtēt iespējas par 10-30% samazināt valsts pārvaldē strādājošo atalgojumu.

No vienas puses grūtā valsts ekonomiskā situācija prasa katram no mums upurēties, tomēr nav saprotams, kādēļ zem šā cirvja, pēc visa spriežot, tiks palikti arī bibliotekāri, policisti, muzeju darbinieki un vēl virkne dažādu valsts maizē strādājošo profesiju cilvēki, tajā pašā laikā nekur netiek runāts par valstij piederošo uzņēmumu atalgojuma pārskatīšanu. It sevišķi par tiem uzņēmumiem, kuru padomēs strādā virkne pazīstamu personu.
Ja jau valdībai patiešām pacelsies roka, lai nogrieztu jau tā salīdzinoši niecīgo algu, piemēram,  bibliotekāram, bet nekādi šī pati roka necelsies, lai apšņikātu valsts uzņēmumu padomju locekļu lielās algas, tad mēs nekādi nevarēsim runāt par valdības adekvātu rīcību. Un nav starpības, vai šo algu apgriešanas rezultātā tiks ietaupīti daži tūkstoši latu, vai arī krietni lielākas summas. Svarīgākais ir tomēr ne tikai publiski demonstrēt vēlmi ekonomēt, bet šo procesu arī īstenot reāli dzīvē un nešķirojot nevienu pēc amata vai profesijas vai vēl kādiem kritērijiem. Tādēļ jācer, ka tomēr pirms lēmuma apgriezt jau tā niecīgos ienākumus visvājākajiem, tomēr griezēju dūša izrādīsies gana stipra un drosmīga, lai “šķēres” vispirms apšņikātu dažādo padomju un valžu locekļu algas valsts uzņēmumos un tad tikai sāks pētīt, kur vēl var ietaupīt.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: