Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Piedāvā uzņēmumiem kļūt “zaļākiem”
Publicēts 13. janvārī, 2010.
Ir sācies jauns gads un tas nereti ir laiks, kad gan katrs individuāli, gan arī uzņēmumi vēlas atmest visu veco un nelietderīgo, sākt jaunu dzīvi, kas būtu veiksmīgāka un nestu labumu ne vien personīgai kabatai, bet arī sabiedrībai kopumā. Ja katrs personīgi varam apņemties atmest smēķēšanu vai piekopt sportiskāku dzīvesveidu, tad organizācijas var apņemties kļūt zaļākas. Lai nāktu pretī uzņēmumiem, kas nolēmuši kļūt sociāli atbildīgāki, Pasaules Dabas Fonds izstrādājis septiņu soļu plānu “Zaļā biroja” ieviešanai.

Lai padarītu darba vidi “zaļāku” jeb videi nekaitīgāku jāievēro vairāki priekšnoteikumi, ar kuriem plašāk iespējams iepazīties Pasaules Dabas Fonda mājas lapā (www.pdf.lv). Galvenais, par ko uzņēmumiem jādomā – elektroierīču un apgaismojuma organizēšana, apkures un ventilācijas sistēmas, papīrs un mēbeles, ūdens patēriņš, pārtikas patēriņš, transporta izmantošanas kārtība un atkritumu apsaimniekošana. 

Nereti cilvēki uzskata, ka dzīvot ekoloģiski ir sarežģīti un dārgi, taču šie izstrādātie pamata noteikumi ļoti uzskatāmā un skaidrā veidā parada, kādi ir varianti uzņēmumam kļūt pret vidi atbildīgam. Un kas interesanti – tas vienlaikus dod iespēju ietaupīt. Piemēram, energoefektīvo spuldžu iegāde ļauj ekonomēt uz elektrības izmaksām, papīra otrreizēja izmantošana un kancelejas piederumu izmaksām. Jā, sākotnēji tās varbūt var šķist minimālas summas, taču šobrīd, kad biznesa organizācijām nav ziedu laiki, arī šāda ekonomija būtu uztverama nopietni. 

Protams, jaunu sistēmu ieviešana organizācijā bieži vien saskaras ar dažādām problēmām, taču gada sākums varētu būt īstais laiks, kad šīs jaunās vēsmas izmantot arī darbinieku saliedēšanai, optimisma celšanai un, iespējams, arī uzņēmuma vērtības palielināšanai gan paša darbinieku, gan klientu acīs.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: