Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Prēmija prēmijas galā!
Publicēts 16. maijā, 2008.
Sabiedrība jau atkal valdošajai grupiņai parādījusi tās īsto vietu – atkal ir savākts pietiekams parakstu skaits jau otrajā priekšlikumā – par grozījumiem pensiju likumā. Un lai gan valdošie sabiedrību baida, ka šo grozījumu dēļ valsts var nonākt ļoti nepatīkamā situācijā, tomēr liekas, ka tā ir tāda tukša bļaustīšanās brīdī, kad ir skaidrs – sabiedrība vairs nav „vakarējā”.

Iespējams, pensiju likuma grozījumi varbūt tiešām radīs neērtības budžetam un valdībai, tomēr šķiet, ka valstij nemaz tik traki ar finansēm nav, kā šķiet no malas. Vismaz palasot pēdējo nedēļu Valsts kontroles atzinumu birumus par veiktajām pārbaudēm visdažādākajās valsts iestādēs, tad tā vien šķiet, ka valsts ir pat ļoti turīga. Tikai paši ierēdņi to neapzinās. Pavērosim – visi visiem maksā dāsnas prēmijas, piemēram, par ļoti labi noorganizētām sporta spēlēm valsts iestādes darbiniekiem! Bet protams! Kā gan var neprēmēt par nodokļu maksātāju naudu, ja ir izdevies (gan jau arī par nodokļu maksātāju naudu) sarīkot foršu „tusiņu” kolēģiem. Un tad – ja tā pavisam necili un ļoti virspusēji paskaitīsim šādus un vēl visdažādākos tēriņus, kuri, maigi izsakoties, būtu nosaucami par nelietderīgiem, gadā izdotos savākt tādu summu, kas ļautu ne tikai paaugstināt pensijas, bet atliktu vēl šim tam. Un vienlaikus – skumjākais ir tas, ka, lai arī Valsts kontrole patiešām gandrīz ik dienas informē par kārtējām nebūšanām valsts iestādēs, pagaidām visi ierēdņi sabāzuši galvas smiltīs un izliekas nedzirdam, ka viņus mēģina sabārt par nepareizu rīcību. Un lūk – tas kaitina visvairāk – ja par manu naudu dzīvo, bet vēl ignorē!

Komentāri (1)
Mikausis: daži no ierēdņiem saņem diezgan smukas sumiņas un tā prēmēšana dažbrīd ir klaji "nepieklājīga", bet...
valsts pārvaldē ir simtiem darbinieku, kuri izdara visu melno darbu, bet par to saņem 200-300 Ls uz rokas. minimāla prēmija šajā gadījumā tiek uztverta kā alga izdzīvošanai, nevis kā bonus no vadības.
tas pats ir ar tiem sporta spēlēm, ziemassv.ballēm un jāņu pasākumiem (protams ar izņēmumiem, kā zemeņu kūku pasākums, PV pasākums utt.). tikai no šī gada tiek sākts domāt par to, ka piem., ministrijas drabiniekiem arī vajadzētu oficiāli atvēlēt naudu svētku pasākumiem. kaut gan visiem zināms, ka šādi pasākumi notikuši jau kopš LR neatkarības atjaunošanas un agrāk. ar ko valsts pārvaldes (melnie) darbinieki-referenti, šoferi, ārštata drabinieki utt.- ir sliktāki par pārējiem (ieskaitot Bizness žurnālistus), ka viņiem nevar (saprātīgās izmaksās) noorganizēt kopīgu atpūtu ar kolēģiem.
manuprāt, šīs lietas nav tik viennozīmīgas, kā medijos tas tiek pasniegts
16/05/2008 13:29
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: