Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Sniegs būs!
Publicēts 24. oktobrī, 2008.
Nākamnedēļ sinoptiķi sola Latvijā pirmo sniegu, ko, iespējams, daudzi gaida ar prieku, bet daudzi – ar nopietnām bažām. Par prieku viss ir skaidrs. Bet kā ir ar bažām? Neskatoties uz to, ka ik gadu ceļu uzturēšanas dienesti īsi pirms sniega sezonas sākšanās lepni vēsta, ka ir gatavi sniegam, jau līdz ar pirmajām sniega pārslām atklājas šo dienestu bezspēcība. Jācer, ka tiešām tikai bezspēcība.

Diemžēl arī šogad nav nekādu ilūziju pa to, ka ceļu uzturēšanas dienesti spēs godam izpildīt savus pienākumus un autovadītājiem atkal nenāksies nostāvēt stundām sastrēgumos tikai tādēļ, ka, piemēram, sniegs snigs nepārtraukti un kāds izlems, ka snigšanas laikā nav nozīmes tīrīt ielas un ceļus. Šāda aina ir jau kļuvusi par ikdienu Latvijā gadu no gada. Savukārt pēc šīm problēmām sākas garas un absolūti neauglīgas diskusijas par to, kādēļ Latvija, kas, starp citu, atrodas ziemeļu puslodē, nekad nav gatava sniega sezonai. Vienmēr atrodas kādas atrunas, vienmēr atrodas dzelžaini pretargumenti, ka ceļu tīrīšanas tehnika ir bijusi “ielās”, viss ir darīts un tīrīts, pat neskatoties uz to, ka simtiem un pat tūkstošiem autovadītāju konkrētās vietās ceļu dienestus nemaz nav redzējuši.
Un tomēr aizvien vēl nepamet cerība, ka vismaz šis gads nesīs jaunas vēsmas un autovadītāji diezgan skaidri redzēs, kur palikusi viņu maksātā nodokļu nauda. Jo vismaz līdz šim vienmēr ir šķitis, ka sniegs no Latvijas autoceļiem tiek šķūrēts nevis ar lāpstām, bet gan mēlēm un uz papīra. Iespējams, ka beidzot būtu interesanti arī organizēt neformālu pārbaudi par to, kur un kā patiešām sniegs tiek tīrīts, lai pārliecinātos kuram ir taisnība un kuram nav. Jo atskaites uz papīra vismazāk interesē šoferi, kurš bijis spiests trīs stundas pavadīt ceļā no Ķeguma līdz Rīgas centram Tādēļ vēlreiz gribas atgādināt ceļu dienestiem – esiet modri – nākamnedēļ būšot sniegs!

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: