Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Talka kā izrādīšanās
Publicēts 29. aprīlī, 2011.
Tuvojoties Lielajai talkai, mediji ir pārpilni ar informāciju par to, kā valsts augstākās amatpersonas vaiga sviedros sakops Latviju.

Vienotības talkā piedalīsies Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, kā arī citi apvienības ministri, sakopjot Daugavas promenādi. Savukārt, Valsts prezidents Valdis Zatlers kopā ar jaunsargiem, skautiem un gaidām talkos Rīgā, Ziepniekkalnā. Rodas jautājums, vai šo talku var dēvēt par “Visas Latvijas talku”?

Kur gan ir apslēpta Latvijas robeža? Vai valsts augstākajām amatpersonām šķiet, ka Daugavas promenāde vai Ziepniekkalns ir nesakoptākas vietas par kādu Latgales nostūri? Vai arī amatpersonas talko Rīgas apkārtnē, jo tikai tādā veidā žurnālisti un mediji var būt klāt un fiksēt pirmās sviedru lāses un pāris zarus politiķu rokās?

Atgādināsim, ka šī talka notiek tikai vienreiz gadā. Vai visu Latviju var sakopt vienā dienā? Kas par to rūpēsies turpmāk?

Lai arī Latvija nav liela valsts, tajā ir daudz skaistas vietas, kuras neatbildīgu atpūtnieku un iedzīvotāju dēļ ir nesakoptas. Upju krasti, pļavas un meži, ceļmalas Vidzemē, Kurzemē, Latgalē un Zemgalē. Tieši tās ir ietas, kur talcinieki ir visvairāk nepieciešami. Rīgā dzīvo trešdaļa Latvijas iedzīvotāju. Noteikti atradīsies daudz cilvēki, kas sakops galvaspilsētu, kaut vai tādēļ, ka nevar atļauties aizbraukt kaut kur citus, taču politiķi to finansiāli, visticamāk, var atļauties. Viņiem ir jābūt tiem, kas visā Latvijā strādā, rādot piemēru un iedvesmojot cilvēkus darīt to pašu.

Lasot dienas plānu Vienotības talkai, rodas asociācijas ar parastu pikniku: 10.00 Sākam darbu; 11.30 atbildīgie dala ūdeni, tēju un pīrādziņus; 12.00 putnu būrīšu izvietošana kokos; 12.30 soliņu uzstādīšana; 13.00 zupas ēšana teltī pie gulbju barošanas vietas.

Vai stundas laikā var sakopt Daugavas promenādi? Vai amatpersonām maksā algas par izpriecām zaļumos, vai tomēr par darbu valsts labā? Pīrādziņi, tējas un zupas ēšana ir pieskaitāma lielam sakopšanas darbam, kas rit tikai pāris stundas, kaut gan darba diena ir vismaz 8 stundu gara? Vai grafikā nevajadzēja ielikt arī fotografēšanos, filmēšanos un atbildēšanu uz žurnālistu jautājumiem, vai tas tomēr tiks iekļauts tajā laikā, kad jānododas talkai?

Kāda gan ir patiesā šīs talkas nozīme? Kaut neliela Latvijas stūrīša sakopšana vai tomēr liela politiķu izrādīšanās?


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: