Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Ūdens liešana par nodokļu naudu
Publicēts 11. novembrī, 2008.
Taupīšana šodien patiešām ir viens no populārākajiem vārdiem. Sevišķi uz taupīšanu mudināt naski ir valdības pārstāvji un citi politiķi. Tomēr aizvien vairāk šķiet, ka politiķi vispārēju taupību saprot nedaudz savādāk nekā pārējā sabiedrība. Tā vismaz šķiet, uzzinot, kā taupa valsts.

Kā pirmais piemērs, protams, acīs krīt Valsts prezidenta kanceleja, kuras labie piemēri atkal kā dadzis duras acīs – tieši šobrīd Valsts prezidenta rezidencei Jūrmalā plāno veidot dekoratīvu dizaina elementu – ūdens sienu. Protams, prezidenta rezidencei taču jābūt glītai, tomēr nešķiet, ka tieši brīdī, kad ikvienam cilvēkam Latvijā rosina kļūt saprātīgam un taupīgam, prezidenta mītnes šādai vajadzībai būtu pieklājīgi tērēt 10 tūkstošus latu. Un nekādu kritiku neiztur prezidenta kancelejas darbinieku skaidrojumi, ka šī ūdens siena esot jau bijusi paredzēta sen. Vajag pārskatīt plānus, jo pretējā gadījumā tieši prezidents tiek asociēts ar ne visai lietderīgu nodokļu naudas tērēšanu, nevis viņa kancelejas darbinieki.

Tikpat interesants šķiet VID plānotais darbinieku „saliedēšanas” pasākums par 11 tūkstošiem latu Latvijas Nacionālajā operā. Un atkal – negribas noliegt, ka VID darbinieki ir godam pelnījuši kādu dāvanu, taču vairāk pārsteidz, ka „saliedēsies” operā tieši VID centrālā aparāta darbinieki. Bet kā tad ar reģioniem? Šķiet, ja īpaši pameklētu, varētu atrast vēl daudzus interesantus piemērus par ūdens liešanu par nodokļu naudu. Tādēļ jācer, ka nākamgad taupīs tiešām visi, tajā skaitā arī valsts. 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: