Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Zaļais krēsls
Publicēts 30. jūnijā, 2008.
Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze aizvadītajā svētdienā varēja mierīgi uzelpot, kad koalīcijas biedri, neskatoties uz dažiem asākiem vārdiem, tomēr ļāva viņam saglabāt ministra krēslu. Pagaidām koalīcijas stabilitāte ir nevainojama, kas ļauj domāt, ka vismaz tuvākajā laikā neviens ministrs netiks no amata atlaists.

Un tomēr – lai gan vienmēr ir viegli kritizēt, malā stāvot, taču pietiekami nopietns signāls Rozem ir divu koalīcijas deputātu atturēšanās balsojumā par uzticību viņam. Lai gan šāda rīcība ir formāla un faktiski tik un tā neļautu ministru no amata atlaist, tomēr domājams, Roze labi saprata, ka ne visi koalīcijas biedri ir apmierināti ar viņa darbiem.

Un tomēr – ja tā no malas paskatās, tad ir daudz jautājumu, uz kuriem nav īsti dzirdētas atbildes. Aizvien vairāk rodas sajūta, ka Latvijas Zemkopības ministrijas speciālisti nespēj atbildēt paši sev – vai Latvija ir definējusi sev kādas konkrētas prioritātes lauksaimniecībā? Kādēļ tāds jautājums? Diemžēl šodien mēs vairs nevaram atļauties darboties pēc tiem principiem, kā agrāk, kad zemnieciņš varēja turēt dažādus lopus un labi izdzīvot. Šodien katram ir jāsaprot, ko viņš var, un ko viņš spēj darīt. Un šis lēmums ir jāpieņem, pirms esam saskārušies ar kārtējo krīzi kādā no lauksaimniecības jomām. Patiesībā gan katram atsevišķi, gan visiem kopā ir jāpieņem lēmums, kādos virzienos nākotnē darbosies Latvijas lauksaimniecība un tad definētie virzieni jāsasniedz. Taču patlaban mēs joprojām strādājam reaģēšanas režīmā. Ko tas nozīmē? Līdzīgi kā ar cukura nozares beigām. Un līdzīgi, kā ar krīzi piensaimniecībā. Bet ministra uzdevums būtu koordinēt un noteikt prioritātes, lai savlaicīgi kopīgi sagatavotos gan patīkamiem, gan nepatīkamiem brīžiem. Un tad nebūs jāstrīdas ar savas nozares speciālistiem un nebūs jāuzklausa asa un ļoti pamatota kritika.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: